• Met liefde gebakken in onze eigen bakkerij, speciaal voor jou
  • Altijd vers en overheerlijk, met onze versheidsgarantie
  • Vandaag besteld = morgen genieten van je taart!
  • We bezorgen jouw verse taart gekoeld door heel Nederland

Taart snijadvies

Taart snijtechnieken voor de perfecte punten

Waarom goed snijden zo belangrijk is

Je kent het vast, iedereen staat klaar voor de taart en ineens is de eerste taartpunt al een kruimelige puinhoop. Dat is zonde, en vaak ook oneerlijk verdeeld. Met de juiste snijtechnieken zorg je voor gelijke stukken, een strakke presentatie en blije gezichten bij je gasten.

De perfecte taart snijden: zo doe je dat

Ronde taarten

Gebruik de ‘taartpunt’-methode: eerst halveren, dan verder verdelen in gelijke punten.


Vierkante taarten

Gebruik de rastertechniek: denk aan een soort blokjespatroon.

Aantal personenAdvies snijmethode
6–8 personen

1. Snijd 2 rijen × 3–4 kolommen (totaal 6–8 stukken)
8–10 personen

1. Snijd 2 rijen × 4–5 kolommen (totaal 8–10 stukken)
10–12 personen

1. Snijd 3 rijen × 4 kolommen (totaal 12 stukken)
16–20 personen

1. Snijd 4 rijen × 4–5 kolommen (totaal 16-20 stukken)
25 personen

1. Snijd 5 rijen × 5 kolommen (totaal 25 stukken)

Tips voor superstrakke punten

Scherp en lang mes: voorkomt pletten en beschadigingen

Mes heet maken: even onder warm water en goed afdrogen

Mes schoonmaken tussen sneden: voorkomt kruimels, houdt stukken strak

Laat zachte taarten even rusten: 10–15 min op kamertemperatuur snijdt makkelijker


Hulp uit de keukenlade: handige tools

Draaiplateau: Draai de taart i.p.v. het mes voor betere controle

Taartschep of spatel: helpt bij mooi en stevig serveren


Slimme snij-hacks

Eerste punt eruit krijgen? Maak drie sneden voordat je het eerste stuk eruit tilt

Mes schoonmaken: Maak bij het snijden tussen elke rij het mes schoon voor strakke randen zonder vullingresten.

De presentatie telt mee

Een strak gesneden taart ziet er niet alleen mooier uit, het eet ook lekkerder! Serveer met zorg, gebruik een schoon mes en neem de tijd voor ieder stuk zodat elk stuk taart een feestje wordt op het bord!